Despre morti

voi ce parere aveti ? ar trebui sa ne închinam morților ?
ar trebui să ne rugăm pentru cei morți ?

Când a murit Isus Hristos, a vestit Evanghelia și în Locuința morților astfel încât și cei care au trăit înainte de EL să vadă mântuirea:
1 Petru 4:5  Dar au să dea socoteală înaintea Celui ce este gata să judece viii şi morţii. Căci tocmai în vederea aceasta a fost vestită Evanghelia şi celor morţi, pentru ca să fie judecaţi ca oameni în trup, dar să trăiască după Dumnezeu, în duh.
Și Pavel pune această problemă aici:
1 Corinteni 15:29  Altfel, ce ar face cei ce se botează pentru cei morţi? Dacă nu înviază morţii nicidecum, de ce se mai botează ei pentru cei morţi?
Problema aceasta e un mizilic, noi ar trebui să ne gândim la lucruri mai înalte, lucruri ce stau în puterea noastră umană. Să nu facem ca saducheii și să ne gândim la lucruri de nimic care stau înaintea celor cu adevărat importante așa cum amintește Biblia aici:
Luca 20:28  "Învăţătorule, iată ce ne-a scris Moise: "Dacă moare fratele cuiva având nevastă, dar fără să aibă copii, fratele lui să ia pe nevasta lui, şi să ridice urmaş fratelui său. La înviere nevasta căruia dintre ei va fi femeia? Fiindcă toţi şapte au avut-o de nevastă." Isus: "Tare vă mai rătăciţi!" Marcu 12:27
Haideți să încercăm să pricepem esența, să mâncăm ca niște copii născuți din nou, laptele duhovnicesc, apoi, când vom dori să încercăm și bucate mai alese să nu ne poticnim ca saducheii în mizilicuri fără sens. Oare nu știe Dumnezeu mai bine ca noi ce și cum va fi în împărăția cerurilor ? Oare nu mai important e să intrăm în Împărăția lui Dumnezeu mai întâi ? Odată intrați să ne punem probleme de genul: cine va închide poarta, sau cine va face cutare lucru.

Când Lazăr a murit, sora sa știa că el va învia în ziua de apoi. Nu-și făcea probleme în legătură cu sufletul său. Dar dacă un om a trăit fără Dumnezeu aici, cum vrei tu omule să-l introduci în Împărăția celor drepți doar prin stăruința ta și rugăciunile fierbinți pentru sufletul celui mort ? Până și Biblia spune că AICI și ACUM e momentul să ne pocăim.

Cei vii se împiedică de cei morţi! Naum 3:3

I-au culcat acum la un loc cu cei morţi. Eze 32:25
Eclesiastul 9:5  Cei vii, în adevăr, măcar ştiu că vor muri; dar cei morţi nu ştiu nimic, şi nu mai au nici o răsplată, fiindcă până şi pomenirea li se uită.
Psalmi 88:10  Oare pentru morţi faci Tu minuni? Sau se scoală morţii să Te laude?



Cultul morților
Isaia 8:19  Dacă vi se zice însă: "Întrebaţi pe cei ce cheamă morţii şi pe cei ce spun viitorul, care şoptesc şi bolborosesc", răspundeţi: "Nu va întreba oare un popor pe Dumnezeul său? Vai întreba el pe cei morţi pentru cei vii?

Nici pe vremea lui Moise, Avraam, Isaac sau Iacov nu exista un asemenea cult al morților cum există astăzi în mijlocul celor care cheamă numele lui Dumnezeu. Oare se ruga Iacov pentru sufletul Rahelei, pentru mântuirea ei după ce aceasta a murit ? Oare se rugau oamenii pentru sufletul lui Moise după ce acesta a fost îngropat ? Câți s-au rugat pentru Adam și Eva ? Oare Solomon a mijlocit pentru sufletul tatălui său David în timpul cât era la conducere ? Nu avea altceva de făcut decât să se roage pentru sufletul tatălui său ? Noi suntem chemați să ne rugăm și să-i aducem la Hristos atâta timp cât ei sunt în viață.
Ioan 5:24  Adevărat, adevărat vă spun, că cine ascultă cuvintele Mele, şi crede în Cel ce M-a trimis, are viaţa veşnică şi nu vine la judecată, ci a trecut din moarte la viaţă. Adevărat, adevărat vă spun, că vine ceasul, şi acum a şi venit, când cei morţi vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu, şi cei ce-l vor asculta, vor învia.
Au înviat morții, au fost însănătoșiți la auzirea glasului lui Hristos.

2 Corinteni 6:2  Căci El zice: "La vremea potrivită, te-am ascultat, în ziua mântuirii, te-am ajutat. Iată că acum este vremea potrivită; iată că acum este ziua mântuirii."

golden dawn from Mataleña's ParkImage by Xavier Fargas via Flickr

Comentarii

Articole Populare

Diigo

Biblia vs Cartea lui Mormon

raspunsuri conquiztador