Astazi vei fi cu Mine in Rai

Unul din tîlharii răstigniţi Îl batjocorea, şi zicea: „Nu eşti Tu Hristosul? mântuieşte-Te pe Tine însuţi, şi mântuieşte-ne şi pe noi!” Dar celălalt l-a înfruntat, şi i-a zis: „Nu te temi tu de Dumnezeu, tu, care eşti sub aceeaşi osîndă? Pentru noi este drept, căci primim răsplata cuvenită pentru fărădelegile noastre; dar omul acesta n-a făcut nici un rău.” Şi i-a zis lui Isus: „Doamne, adu-Ţi aminte de mine, când vei veni în Împărăţia Ta!” Isus a răspuns: „Adevărat îţi spun că astăzi vei fi cu Mine în rai.”
Din împrejurarea aceea, în afară de femei și apostoli, tâlharul de pe cruce a fost singurul care a crezut în Isus ca fiind Mesia, Fiul Dumnezeului Celui Prea Înalt.

Criminalul ce-și merită pedeapsa, cu o conștiință trează, și o dorință după Adevăr, nu mai spera el la ceva de pe lumea asta. Știa că trăiește ultimele clipe ale vieții sale. Și a trăit din plin fiecare secundă. Auzise înainte de Isus și știa pe cine are lângă el, un om drept, care moare nu pentru că a greșit cu ceva. L-a auzit rugându-se la Tatăl să-i ierte că nu știu ce fac, cu toate că L-au scuipat, batjocorit, legat, bătut.

Tâlharul nu mai dorea nimic altceva în lumea asta. Vroia un singur lucru. Ultima lui dorință a fost ca Isus să-și amintească de el, prietenul lui de suferință. În acele clipe groaznice, când realizezi că toți cei cu care ai stat atâta timp, pe care i-ai îndrumat și tămăduit toți și-au unit glasul și strigă împotriva ta. Nedormit de câteva zile, obosit de-atâta chin și durere în trup și-n suflet simți cum Tatăl își întoarce Fața de la tine. "Tată, tată, de ce M-ai părăsit ?" Replica tâlharului face mai mult decât oțetul, mai mult decât prezența apostolilor, te înviorează.

Tâlharul acesta, singura înviorare înaintea morții e speranța noastră pentru cei care nu mai au nici o speranță. Au trăit o viață-ntreagă fără Dumnezeu, au făcut ce-au dorit dar prin rugăciuni statornice, EL îi ridică și le dă darul nespus de scump și totuși gratis prin Hristos, le dă acces în împărăția Tatălui. Îi curăță prin Sângele Său și îi face desăvârșiți. Doar datorită milei Sale.

Bazat pe aceste fapte mă rog pentru oameni bătrâni care nu înțeleg întru totul planul Său măreț. Oameni care n-au nici o șansă, în ochii Săi au toate șansele. Pentru că la EL totul e cu putință. Iar mântuirea nu e primită prin fapte, ci prin credință, să nu se laude nimeni.


Ce Dumnezeu mare avem !

Dar dacă citești aceste rânduri și te gândești că o să faci și tu ca acel tâlhar și vei avea aceeași replică ca el, pentru tine există "Astăzi este ziua mântuirii !" Mâine poate fi prea târziu. Apropie-te de Dumnezeu și gustă cât de bun e Domnul. Ai o relație cu EL și primește-L în inimă și vei fi mântuit. Iar restul se vor mula după acest fapt. Căci faptele vin în urma auzirii. Faptele vor fi ca urmare a recunoașterii bunătății Sale în tine. Fii binecuvântat.

BWV244 
Image by Pieter Musterd via Flickr

Comentarii

Articole Populare

Diigo

Biblia vs Cartea lui Mormon

raspunsuri conquiztador