Indureratii mangaiati MATEI 5:4

Ferice de cei ce plâng, căci ei vor fi mângîiaţi!

Există o speranţă, o rezolvare a problemelor. Fiecare lucru ce produce o rană are şi o parte ce produce bucurie. Dacă cineva a avut o experienţă neplăcută (bătută, violată, scaun cu rotile) va dori ca acel om care i-a produs durerea aceea pe care o simte şi acum doar la gândul acela, să simtă la fel (ochi pentru ochi şi dinte pentru dinte).

Însă crezi că dacă ucizi cu pietre nişte criminali vei fi mângâiat de moartea lor ?
Pentru moment, da, dar după ceva timp când vei realiza că persoana iubită, ucisă de ei nu se mai află lângă tine vei realiza că nu e de ajuns.

Cineva care plânge are nevoi ce trebuiesc îndeplinite, dureri ce trebuie închise. În lumea asta nici un sistem omenesc nu poate împlini acel verset, poate doar alina pentru o perioadă însă nu poate garanta ce garantează Fiul lui Dumnezeu aici. Orice problemă are rezolvare şi pentru orice durere vei fi mângâiat. Orice lucru care te face să plângi, poate nu aici, dar cu siguranţă în Împărăţia lui Dumnezeu îl vei vedea.

Cum poate fi fericit un om ce plânge, un om cu durere în suflet ? Creatorul acestui om ştie soluţia şi îi va alina durerea, la fel cum un câine îi linge rănile deschise unui muribund, îl va mângâia. Avem această certitudine.

La fel cum vine un fiu la tatăl lui aşa e Dumnezeul nostru cu noi. Plângem pentru că ni s-a stricat maşinuţa, ne-a murit papagalul sau am pierdut jucăria preferată. Aşa cum noi dăm soluţii temporare copiilor noştri, Dumnezeu are pentru noi o soluţie.

Cooler by a MileImage by A. Strakey via Flickr

Comentarii

Articole Populare

Diigo

Biblia vs Cartea lui Mormon

raspunsuri conquiztador