Crestinii si fentarea legii

Supunerea față de autorități
Supuneți-vă oricărei autorități omenești, pentru Domnul - fie împăratului, ca unul care stăpânește,
fie guvernatorilor, ca unii trimiși de el să-i pedepsească pe cei care fac răul și să-i laude pe cei care fac binele

Prea mult se pune accentul pe așa zisele practici constituționale ce încalcă principiile creștine. Iar ca exemplu, elocvent e cazul lui Daniel care s-a opus legii de a se închina unei statui. Astăzi există Legea cultelor, Constituția României cât și CEDO care încearcă să evite astfel de probleme.


Fentarea legii
Din păcate, accentul ar trebui pus pe respectarea legilor. Nu se poate ca noi ca și creștini să evităm sau să încălcăm legea. De la compostarea unui bilet în tramvai, datul șpăgii nașului în tren până la mutarea hotarului pentru a avea loc de o cămară.
Ce exemplu dăm ? Trebuie să ne facem datoria de cetățeni temporari ai țării în care trăim, respectând legile.

Cum ? Dau câteva exemple practice :
- dacă ești pensionar pe caz de boală și câștigi din comenzile primite din munca la negru [într-un domeniu cum sunt construcțiile - incompatibil cu calitatea câștigată de handicapat] mai mult decât pensia pe o lună, nu te aștepta să "predici cu putere".
- dacă te ispitesc cele 9 luni de șomaj, adică 450ron/lună, și nu vrei să cedezi dreptul de salariat, lucrând la negru această perioadă înseamnă că ești cam ieftin pentru unul care se cheamă copil al Dumnezeului Celui PreaÎnalt.
- dai sfaturi despre cum să trăim în societate ca și creștini și nu-ți faci probleme cu Bac-ul fiului pentru că o imprimantă și niște lovele fac minunile, astăzi.
- ești profesor și supraveghetor la Bac și dai vina pe sistemul ăsta infect că nu-ți plătește destul inteligența și răbdarea, dar te răzbuni luând mită, fiind orb trei ore, încălcându-ți principiile: "Lucrați ca pentru Dumnezeu."
- ai trecut fraudulos granița țării și tot timpul te-ai lăudat cu asta.

Ne lăudăm că suntem oameni morali, cu o conștiință ascuțită, dar "fentăm" legile statului ca să o ducem mai bine. Un cerșetor care totuși primește pensie cât de mică, un țigan care fură fier vechi [pentru a-și hrăni puradeii] din vagoane lipsite de supraveghere sau unul care încalcă legea în orice alt mod tot un om imoral se numește oricare ar fi motivul lui sau crucea pe care trebuie să o ducă.

Nu există frica de Dumnezeu ? Cum poți frauda statul ? Oare nu există porunca : Să nu furi ?
Aceste practici te dezonorează pe tine în primul rând pentru că furi de la cetățenii acestei țări. Sunt destui bătrâni care au pensii mizere rămânându-le puțin să-și cumpere pâine, pe lângă medicamente, dar tu-ți permiți să bagi în buzunar acești bani fără o pată pe conștiință, ba chiar îndemnând și pe alții să o facă.

Ioan 19:11  „N-ai avea nici o putere asupra Mea” i-a răspuns Isus „dacă nu ţi-ar fi fost dată de sus. De aceea, cine Mă dă în mâinile tale, are un mai mare păcat.”


Răbdarea nedreptății
este un har dacă, fiind conștienți de Dumnezeu, răbdați atunci când suferiți pe nedrept!

Am trăit-o pe propria piele și o pot spune că această suferință îți suge puterea. Ar trebui să fie un etalon al nostru, demn de urmat, dar mai degrabă luptăm să nu fim luați de fraieri decât să fim curați.

Orice faptă, orice gând va fi judecat.

Romani 13:1 
Orice persoană trebuie să se supună autorităţilor, pentru că nu există nici o autoritate care să nu fi fost instituită de Dumnezeu. Autorităţile care există au fost instituite de Dumnezeu. Prin urmare, oricine se împotriveşte autorităţii, se împotriveşte rânduielii puse de Dumnezeu, iar cei care se împotrivesc îşi vor primi condamnarea.  

Frame from Independenţa României film (1912). ...Image via Wikipedia


Comentarii

Articole Populare

Biblia vs Cartea lui Mormon

raspunsuri conquiztador

Cazul Pustan

Petrica Gaina - pastor Obreja Bautari