quiz 11 30 septembrie

Apariţia de variaţii în cadrul aceleiaşi specii (A1, A2, ...) sau (B1, B2, ...) - nu reprezintă transformări evolutive. Evoluţia presupune trecerea de la o specie la alta. Dar astăzi se ştie că este absolut imposibil ca specia A să devină specie B. Din Legea eredităţii a lui Mendel este evident că pot să existe diferite specii de câini sau pisici, dar câinele nu va da naştere niciodată unei pisici.

Se pare că teoria evoluţiei confundă evoluţia cu variaţia, sau greşeşte crezând că, în timpul procesului de apariţie a variaţiilor, s-ar putea produce o deviaţie spre o nouă specie. Nu este aceasta oare, mai curând, un produs al imaginaţiei decât un fapt ştiinţific? Şi totuşi, atitudinea unui adevărat om de ştiinţă este aceea de a constata şi înregistra cu modestie doar faptele din realitatea înconjurătoare.

În cadrul aceleiaşi specii, producerea variaţiilor este limitată. De exemplu, încrucişarea calului cu măgarul duce la obţinerea catârului, dar catârii sunt sterili, deci nu se pot reproduce. De asemenea, o leoaică şi un leopard pot produce un leopon, dar şi acesta este steril. Acest fapt demonstrează că, şi chiar dacă se obţin astfel de exemplare prin încrucişare, ele nu se pot reproduce mai departe.

Comentarii

Articole Populare

Diigo

Biblia vs Cartea lui Mormon

raspunsuri conquiztador