scenarii "Prima Casa"

comentariu la articolul "Rata pentru “Prima Casă“, mai mică cu 100 de euro decât chiria"

Sfatul din titlu a fost dat de un agent imobiliar [de fapt e patron de firma imobiliara] care prin articolul de fata [platit sau nu] doreste prosperitatea afacerii sale si nimic mai mult.

Cu toate ca argumentele sale sunt egale cu ZERO* si sfaturile sale indruma gresit. Cei care se incumeta sa asculte va plati si simti pe propria piele ce bun este acest program "Prima Casa".

Eu unul sunt eligibil pentru acest program dar astept sa va vad cat de "fripti" veti fi dupa 1 an.

* - argumente contra:
  1. rata lunara 300 de euro. Însă, chiriile sunt cu mult sub 400 de euro aşa că nu trebuie să fii semidoct să-ţi dai seama cât de mincinos e titlul articolului.
  2. domnul spune: "statul nu dă bani prin acest program ci doar reduce costurile împrumutului, prin preluarea riscului". 
    • Nu încă. Partea cea mai proastă e că, tu şi eu, plătim prostia guvernului Boc [parca nu era destul sa caram in spate idiotenia fostului guvern] scoţând bani din propriul buzunar [din sept. [dupa alegeri] prin cresterea TVA si a inflatiei].
    • Prin "reducerea costurilor" ar fi o prostie din partea bancilor sa intelegem ca isi reduc profiturile. Deci profit mare pentru banci => cost mare pt noi, doar ca statul s-a trezit in plina recesiune sa declare potenţi financiar pe cei care, de fapt, nu pot. În acest caz, şi cumulat cu "statul dă banii toţi celor care sunt în imposibilitate de plată" se va ajunge ca statul să deţină o grămadă de proprietăţi într-o perioadă ca asta [n-are bani sa plateasca salariile bugetarilor marite in timpul guvernului Tariceanu].
  3. cat despre asemanarea cu creditele din SUA, nici nu se pune problema repetării greşelilor. Aşa cum au făcut americanii facem şi noi. Doar scopul banilor e ca cei bogaţi să prospere iar cei mulţi să plătească. De aceea se aruncă miliarde de euro la firme mari private din banii strânşi din buzunarele prostimii.

In scenariul cel mai pesimist :
Re-ce-si-u-nea nu a ajuns la punctul maxim, preturile vor scadea, si creditele vor fi mai ieftine. Ne vor implora sa luam credit ca sa nu dea faliment. Astfel, Euribor va creste, la fel ca rata la casa.


Concluzii:
Prin acest program se doreste ca economia tarii sa nu intre in colaps. Astfel oamenii se vor imprumuta, economia creste, pentru ca se bazeaza pe cheltuieli [tva], nu pentru ca se produc bunuri.



Comentarii

Articole Populare

Diigo

Biblia vs Cartea lui Mormon

raspunsuri conquiztador