inflație vs deflație

inflatia in Romania e 5,95% iar in zona euro -0.1% ?

Iar in Romania, politicienii vor incerca sa creasca aceasta rata pentru a micsora profitul dat de depozitele prea mari de acum, ca acestea sa scada atractivitatea romanilor si ei sa nu mai depuna la banci, prin urmare va scadea dobanda la creditele pe care le are statul la aceste banci ... Bine, inflatia va fi ajutata si de criza.

INFLÁŢIE, inflaţii, s.f. Fenomen specific perioadelor de criză economică, constând în deprecierea banilor de hârtie aflaţi în circulaţie ca urmare fie a emiterii unei mase băneşti peste nevoile reale ale circulaţiei, fie a reducerii volumului producţiei şi circulaţiei mărfurilor, fapt care duce la scăderea puterii de cumpărare a banilor.

DEFLÁŢIE, deflaţii, s.f. 1. Retragere din circulaţie a unei cantităţi de bancnote în timpul unei inflaţii, pentru a face să crească puterea de cumpărare a banului.

Wikipedia:


  • Deflaţia caracterizează situaţia în care pe termen lung, oferta de bunuri şi servicii este mai mare decăt cererea, avănd loc scăderea preţurilor.Este opusul inflaţiei.



  • Inflaţia caracterizează situaţia în care pe termen lung, cererea de bunuri şi servicii este mai mare decăt oferta, ceea ce determină creşterea preţurilor.


Articole interesante :

Comentarii

Articole Populare

Diigo

Biblia vs Cartea lui Mormon

raspunsuri conquiztador