scade euro ? (III)

Scriam aici şi aici despre replicile guvernatorului BNR cu privire la evoluţia schimbului valutar spre sfârşitul anului curent. El spunea că leul se va aprecia în perioada următoare.

Au apărut o puzderie de bloguri şi păreri ce merită amintite şi care argumentează faptul că vom asista la creşterea Leului faţă de Euro spre sfârşitul anului ceea ce e o veste bună pentru creditorii şi chiriaşii în euro :

- ING :”Leul s`ar putea intari marginal fata de EUR”

- Ionut Dumitru, Raiffeisen:”Cursul euro ar putea ajunge in decembrie la 4,1 lei”

- Unde sunt falitii nostri?

Unii sunt încă sceptici la aceste veşti, şi continuă să nu aibe încredere în economia României şi susţin că vom asista la un colaps economic pe viitor. În tabăra opusă, se aduce ca argument contractul semnat cu FMI în care cică se stipulează norma de menţinere a stabilităţii cursului de schimb şi pe care guvernul şi BNR-ul o ţin ca regulă de căpătâi în zilele următoare fiind singurul as în mâneca lor pentru trecerea la euro în 2014. Dacă guvernul nu va reduce din cheltuieli vom urma exemplul Islandei cu scăderea monedei locale, dar deja s-a început restructurarea. Cât priveşte raportul FMI s-ar putea ca guvernanţii noştri să se plângă mai mult decât e necesar despre economia României, asta ca fondul să accepte schimbarea pragului de -8% [?] deficit, prin urmare s-ar putea să nu stăm aşa de rău. Cu toate presupusele falimente ce vor veni, chiar şi bancare s-ar putea să nu afecteze deloc cursul de schimb mai ales că BNR are o rezervă limitată dar ajunge pentru menţinerea cursului. Deci, cel puţin acum [până în noiembrie] mă bazez pe afirmaţiile lui Ionuţ Dumitru şi ale guvernatorului şi cred că vom avea un leu cel puţin mai tare.

Comentarii

  1. [...] by m1ha1 in BNR, bănci, economie, ştiri. Tag-uri:euro. Scrieti un comentariu Am mai scris aici, aici şi aici despre acest [...]

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să respectați regulile de bun simț. Mulțumesc.

Articole Populare

Diigo

Biblia vs Cartea lui Mormon

raspunsuri conquiztador