NeoProtestantii online

Sunt consternat de ce am găsit pe internet legat de neo/protestanți !

Îmi pare sincer rău că am făcut aceste căutări. Știam că toate structurile create de om au aceleași trăsături ca el. Știam că există ură și mânie între "mai mari" din cauza responsabilității de pe umerii lor. Și-au spălat hainele în public, s-au judecat în văzul lumii, iar aceasta s-a crucit văzându-le faptele. Îmi pare rău pentru copilașii ce vor veni și se vor poticni în aceste lucruri, în acești giganți. Și mă rog să fiu un mădular al trupului lui Hristos care n-are titluri și diplome ca ei, să nu ajung în vreo funcție din vreo structură organizatorică creată de om și-apoi să mă lupt cu ei pentru "cel mai mare". Îmi pare rău că tocmai cei care sunt în frunte și puși să dea exemple bune se poticnesc în lucruri minore. Nu toți cei din conducere sunt vinovați de acestea, ci doar cei care se știu. S-au fălit că fac lucrarea lui Dumnezeu și uite cât de frumoasă au făcut-o. Au pătat Numele lui Hristos în limba română și s-au fălit că au dreptate. S-au luptat să-și câștige supremația cu toate că au Cuvântul lui Dumnezeu pe buze mereu.
Deci, dacă Eu, Domnul şi Învăţătorul vostru, v-am spălat picioarele, şi voi sunteţi datori să vă spălaţi picioarele unii altora. Adevărat, adevărat vă spun, că robul nu este mai mare decât domnul său, nici apostolul mai mare decât cel ce l-a trimis.
Și toate astea pentru ce ? Pentru mândria personală de-a avea dreptate într-un domeniu ? Chiar se merită să pătăm numele de creștin în halul ăsta ? Îmi pare rău că fac parte dintr-o organizație cu structuri umane conduse de asemenea oameni. Dar mă bucur că lucrarea lui Dumnezeu e divină și că EL e Capul Bisericii.

Aș vrea să îl las pe EL să mă modeleze așa cum știe EL că e mai bine. E ora 6:20, am citit de 4h lucrurile astea și nu-mi vine a crede că există oameni care pot să creadă în Isus și să facă așa ceva.

Comentarii

  1. Nu înțeleg până la urmă care este necazul cel mare. Ce au făcut rău? Că țin cu tot dinadinsu să cradă în ceea ce cred?
    Oare nu așa au făcut și primii creștini? Sau ți se pare că ei erau doar niște oameni căpoși care nu voiau să creadă în ceva nou și să fie mai tolerabili cu lumea și să mai lase de la ei, să nu fie încuiați.

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim,

    nu stiu ce text ai citit dar eu doar in apocalipsa am gasit "necazul cel mare" si era legat de "cei spalati in sangele mielului" prin urmare nu vad sa fi facut acestia vreun rău. Ei repr. totalitatea celor care au crezut, s-au botezat si sfintit in Numele Său. Pe de altă parte apostolii și primii creștini la fel ca noi astăzi avem privilegiul de a lua parte la procesul de sfințire sau creștere spirituală personal. Mai cădem dar ne ridicăm și fiecare cădere ne amintește de bunătatea Domnului.

    Atunci când înțelegem lucrurile minunate ale lui Dumnezeu, EL ne transformă și din căpoși, încuiați devenim asemenea Lui. Isus nu s-a jucat cu diavolul, lumea și păcatul prin urmare trebuie să fim atenți să nu fim răpuși de ele.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să respectați regulile de bun simț. Mulțumesc.

Articole Populare

Diigo

Biblia vs Cartea lui Mormon

incompetentii de la eMAG au organizat un concurs